Het team

Vakkundige, gediplomeerde professionals en goed getrainde, ervaren paarden.

Stal Schouten is een familiebedrijf dat voortgekomen is uit onze hobby en passie voor paarden. Graag willen wij die passie, onze ervaring en kennis met jou delen. We zijn het bedrijf klein begonnen met een paar lessen per week, inmiddels zijn we gegroeid en geven we 6 dagen per week rijles, coaching en organiseren we daarnaast diverse andere activiteiten. We zijn een klein en enthousiast team.

Om het bedrijf goed te kunnen leiden is het belangrijk om een fijn en professioneel team te hebben. Ons team bestaat uit vakkundige, gediplomeerde mensen én breed opgeleide pony’s en paarden.
De dagelijkse leiding van Stal Schouten en Coachpraktijk Schouten is in handen van Annemiek Schouten. Al dit werk kan niet gedaan worden door één persoon. Daarom wordt zij ondersteund door Marian Schouten, die de meeste activiteiten begeleidt; Ad Schouten – hij neemt een deel van de verzorging van de paarden op zich en zorgt voor het onderhoud van het terrein – en door Evelien Schouten, zij helpt met de verzorging van de paarden en geeft rijlessen op locatie. Naast de familieleden wordt het team ook versterkt door stagiaires en vrijwilligers die voor langere of kortere periode meewerken in het bedrijf.  

Lijkt het je leuk om ook een periode deel uit te maken van ons team? Wil je een periode stage lopen of als vrijwilliger komen helpen met het verzorgen van de paarden? Kijk dan hier voor meer informatie of neem vrijblijvend contact met ons op.

team-over-ons-kleinschalig-persoonlijk-Stal-Schouten

De kracht van het team is elk individueel lid, de kracht van elk individueel lid is het team.

Ons team

Annemiek Schouten

ORUN Instructrice, Centered Riding Instructrice, Toegepast Psycholoog, Sportmasseur voor Paarden, Z- dressuur amazone.

Annemiek was zelf actief ruiter en heeft verschillende paarden op wedstrijden uitgebracht in de klasse Z-dressuur. Naast haar werk als instructeur heeft ze psychologie gestudeerd en heeft Annemiek zich de laatste jaren gespecialiseerd in coaching met paarden.

Marian Schouten

ORUN Instructrice

Marian werkt al vele jaren als instructeur en heeft in die tijd al veel ruiters leren paardrijden. Marian heeft veel geduld en is erg goed in het lesgeven aan pubers en recreatieve (volwassen) ruiters.

De paarden

We hebben pony’s en paarden in verschillende maten. Elk paard heeft zijn eigen unieke karakter en talenten die we in kunnen zetten tijdens de rijles of coaching. Alle lespaarden hebben een wedstrijdcarrière achter de rug waardoor ze een goede opleiding hebben gehad en veel ervaring hebben. Hierdoor kunnen de ruiters veel leren van de paarden tijdens de rijlessen.
Boy-Paarden-Manege-Team-Stal-Schouten

Boy

Boy is onze vrolijke eigenwijze snoepkont. Hij vindt alles leuk en is altijd enthousiast. Het maakt niet uit wat je met hem gaat doen, Boy heeft er altijd zin in. Hij houdt erg van snoepen, je kan hem heel blij maken met een wortel, appel of paardensnoepje na het rijden. Boy is een D-pony van 1.40m.

Valero-paard-Stal-Schouten-paardrijlessen-team-wemeldinge

Valero

Valero is een D-pony van 1.46m. Hij is erg vriendelijk en gevoelig. Hij luistert zeer goed naar de hulpen, waardoor hij voor zowel de beginnende als de gevorderde ruiters erg fijn is om te berijden. Valero houdt erg van knuffelen en hij krijgt graag veel aandacht. Als je hem over zijn hals kriebelt dan kriebelt hij je zachtjes terug met zijn lippen.

Firenze-paard-Stal-Schouten-team-over-ons

Firenze

 

Firenze is een grote E-pony en was altijd onze beste lespony. Ze kon alles; dressuur, buitenritten, springen, voltige. We konden haar zowel inzetten in een les met kleine kinderen als met volwassenen. Helaas is ze in september 2020 geblesseerd. Ze heeft al vele onderzoeken gehad, maar we kunnen niet achterhalen waardoor ze mank loopt. Ze heeft een tijd rust gehad en nu doet ze af en toe nog mee met buitenrit, beginnerles en een voltige-les. Dat vindt ze erg leuk en dan heeft ze geen last van haar blessure. Ook helpt ze sinds kort mee met de coaching, dat doet ze erg goed.

Liberty

Liberty is ons grootste lespaard. Hij heeft een schofthoogte van ongeveer 1.70m. Liberty is een heel lief, rustig en grappig paard. Hij is ontzettend braaf tijdens het rijden in de bak en daarnaast gaat hij ook graag mee op buitenrit.

Onze oudere paarden

Al onze (les)paarden mogen bij ons blijven wonen zolang ze leven. Nadat ze jarenlang hard hun best gedaan hebben voor ons verdienen ze, ook als ze niet meer mee kunnen lopen in de les, een fijn leven. Ze blijven onderdeel van ons team. Sommige paarden kunnen door ouderdom niet meer meerijden in de les, anderen door een blessure. Alle paarden mogen bij ons blijven en genieten van een fijn pensioen.  

Moony-paard-Stal-Schouten-Team-over-ons

Moony

Moony is een hele lieve en geduldige C-pony. Ze houdt enorm van buitenritten rijden en is de ‘stoerste’ pony van stal, omdat ze vrijwel nergens bang voor is. Moony heeft in september 2021 koliek gehad en is daaraan geopereerd. Ze is goed hersteld van de operatie, alleen heeft ze later tijdens de revalidatie een ‘verzakking’ aan haar buik gekregen. Dit heeft ons doen besluiten om haar niet meer te berijden. We gaan nog regelmatig met haar wandelen en ze geniet van een uitgebreide poetsbeurt. Ze mag bij ons blijven om van haar welverdiende pensioen te genieten. 

Miami-paarden-rijlessen-pony-stal-manege-schouten

Miami

Miami is met haar 28 jaar het oudste paard van stal. We hebben vele jaren wedstrijden met haar gereden (ZZ-licht dressuur – M-springen). Na haar wedstrijd carrière is ze een nieuwe carrière gestart als lespaard. Nu doet ze af en toe nog mee met een voltige-les of wandelparcours en neemt ze nog deel aan de coaching. Verder geniet ze lekker van alle aandacht en de vele poetsbeurten die ze krijgt.