Tienerkamp

Tienerkamp/Trainingskamp

Het tienerkamp ofwel trainingskamp is een ponykamp waarbij we een combinatie maken tussen serieuze training en heel veel plezier maken met de paarden. Het kamp is voor ruiters vanaf twaalf jaar zodat we wat meer verdieping kunnen brengen.

Kortom, het wordt een gezellige en leerzame week!

Wat gaan we doen?!

Het wordt een intensieve week, waarin we fanatiek aan de slag gaan, maar daarnaast staan er ook leuke en ontspannende activiteiten op het programma. We gaan een strandrit maken en je krijgt elke dag (meestal in de ochtend) rijles, alleen of samen met een kampgenoot. We gaan twee keer per dag met de paarden aan de slag. Wat we dan precies gaan doen zal afhangen van de groep en wat jullie persoonlijke doelen zijn. Je kan dan denken aan een buitenrit maken, een menles, een springles, voltige, zitles, een dressuurproef rijden. Bij mooi weer kunnen we zelf nog even lekker ontspannen aan het strand. Tussen het werken met de paarden door zullen jullie zelf veel van de verzorging van de paarden op jullie nemen.

Praktisch

We slapen tijdens het kamp met z’n allen in een grote bungalowtent direct naast de stallen en verblijven de hele week op stal. Alleen wanneer het erg slecht weer is overnachten we in het woonhuis. Wij verzorgen alle maaltijden en drankjes. We werken met kleine groepen, een groep bestaat uit min. vier en max. zes ruiters. Hierdoor kunnen we iedereen voldoende persoonlijke aandacht geven. Er zijn tijdens het kamp twee deskundige begeleiders aanwezig. Waarvan altijd één begeleider dag en nacht aanwezig is.

Voor wie?

Het Tienerkamp is speciaal georganiseerd voor ruiters vanaf twaalf jaar. Het Tienerkamp is voor beginnende en gevorderde ruiters. Dit kunnen zowel recreatieve ruiters zijn als wedstrijdruiters. Het wordt een intensieve week waarin we je veel willen leren en samen met jou aan je persoonlijke doel gaan werken. Daarnaast gaan we natuurlijk ook veel lol maken.

Je eigen (verzorg)pony meenemen?!

Als je een eigen paard hebt is dat natuurlijk het leukste en leerzaamste om deze mee te nemen op kamp. We hebben per kampweek plek voor twee eigen paarden. Voor het meebrengen van je eigen paard rekenen wij niks extra’s wanneer hij ’s nachts buiten in de paddock slaapt en € 30,- als hij ’s nachts op stal slaapt.

Heb je geen eigen paard?
Dan kun je mee doen op onze paarden. Alle paarden zijn zeer braaf en hebben een eigen sportcarrière achter de rug, allemaal hebben ze minimaal L-dressuur gelopen, twee paarden zelfs M-dressuur en één ZZ-licht. Ook zijn een aantal paarden in de springsport uitbracht, in de B-, L- en de M-springen. We hebben dus hele fijne, goed opgeleide paarden waar je een heerlijke tijd mee zal hebben.

Data kamp zomer 2024

Data: 

Week 30, ma 22 juli tm do 25 juli n(og 1 plekje vrij voor ruiter met eigen paard)

Tijden: Het kamp start op maandag om 11:00 uur en we sluiten op donderdag rond 16:30 uur af

Inschrijven

Wil je je inschrijven voor het ponykamp, vul dan het inschrijfformulier volledig in. Zodra wij ook het inschrijfgeld hebben ontvangen ben je definitief ingeschreven. Je zult hier een bevestiging van ontvangen per mail.

Tienerkamp-Stal-Schouten-Activiteiten-Wemeldinge

Kosten

De kosten van het Tienerkamp zijn € 310,- euro per persoon (all-in). 

Lijkt het je leuk om deel te nemen aan ons tienerkamp? Wil je meer informatie over het kamp of je opgeven? Neem dan gerust contact met ons op. 

Wil je voorafgaand aan het kamp een keer langskomen om kennis te maken met ons en de paarden, dan ben je van harte welkom. Laat dit van tevoren even aan ons weten, zodat we er zeker van zijn dat er iemand aanwezig is.