Paardrijlessen

Voor wie & waar

De paardrijlessen zijn bestemd voor iedereen die graag op een verantwoorde en leuke manier wil (leren) paardrijden en meer wil leren over het paard. Man of vrouw, jong of ouder, beginner of gevorderde ruiter, iedereen is bij ons welkom. 

De lessen worden gegeven in Wemeldinge. Wij hebben een 20x40m buitenrijbak met een heel fijne All Weather bodem die vrijwel het hele jaar door goed te berijden is. Het is beperkt mogelijk om met je eigen paard op jouw eigen locatie les te krijgen.

De paardrijles

Tijdens de eerste rijles(sen) gaan we naast leren rijden ook leren over de verzorging (poetsen, opzadelen en afzadelen) van het paard. Hierdoor raak je meer vertrouwd met het paard en kun je een band opbouwen met je paard. Dit vertrouwen zorgt ervoor dat je comfortabeler op het paard zit en het paard beter begrijpt. Dit zal het leren paardrijden bevorderen.

Als beginnende ruiter krijg je de eerste paar lessen privé les en daarna ga je samen rijden met een ruiter van vergelijkbaar niveau. Als gevorderde ruiter rijd je altijd met z’n tweeën in de les.

Paardrijlessen-rijlessen-kleuterles-Stal-Schouten

Unieke les

Uniek aan onze lessen is dat we met niet meer dan twee ruiters per les rijden. Hierdoor is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en kan de les afgestemd worden op de wensen en mogelijkheden van de ruiters. Zo gaan we op verzoek van de ruiters regelmatig op buitenrit, zijn er voltigelessen, springlessen en doen we met de kinderen regelmatig spelletjes op de paarden.  

Ponykennisles

Wanneer het toch te slecht weer is om te rijden, organiseren we een Ponykennisles. Hierin gaan we van alles leren over het paard, zijn verzorging, gedrag, het poetsen, het opzadelen en afzadelen, het rijden, enz. Deze les bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk. 

Kleuterles

De kleuterles is speciaal voor kinderen die op jonge leeftijd, vanaf vier jaar, al gek zijn van pony’s, maar nog te jong zijn voor een ‘reguliere’ les. Het doel van deze les is de kinderen vertrouwd te laten worden met de pony’s en de eerste beginselen van het rijden aan te leren. We gaan tijdens de les de pony’s verzorgen, rijden en spelletjes doen op de pony’s. De les wordt afgestemd op de ontwikkeling van de kinderen en is een goede voorbereiding op de ‘reguliere’ lessen. 

Paardrijlessen-Rijlessen-pony-leren-rijden-paarden-Stal-Schouten

Tarieven

Lessen van een uur
Losse les, € 33,-
Vijf uur leskaart*, € 150,-
Tien uur leskaart*, € 277,-
Twintig uur leskaart*, € 508,-

Tarieven rijles met eigen paard op eigen locatie
Rijles van 45 min. € 30**
Rijles van 60 min. € 37,50**
  • Leskaarten zijn vier maanden geldig nadat de eerste les op de kaart gereden is.
  • De leskaarten dienen vooraf of op de eerste les van de kaart te worden voldaan.
  • Leskaarten zijn persoonlijk en alleen overdraagbaar binnen hetzelfde gezin.

    ** exclusief reiskosten

Wil je paardrijlessen volgen bij Stal Schouten? Neem dan contact met ons op.