Stage lopen

Stage lopen bij Stal Schouten

Wil jij meekijken op een manege? Stage lopen bij een paardenbedrijf? Wil je zien hoe het er dagelijks aan toe gaat bij ons op het bedrijf? Dat kan! Want bij Stal Schouten hebben wij het hele jaar door verschillende stageplekken beschikbaar.

We zijn een erkend leerbedrijf voor de opleidingen Paardenhouderij en Dierverzorging. Je kunt bij ons ook terecht als je een maatschappelijke stage wilt lopen. En als je voor een andere opleiding stage moet lopen ben je bij ons ook van harte welkom.

Je kunt de volgende dingen bij ons leren:

 • Vriendelijke en fijne omgang met de paarden
 • Leuke en klantvriendelijke manier van omgaan met klanten
 • Dagelijkse verzorging van de paarden
 • Gezondheid van de paarden controleren
 • Gedrag van de paarden
 • Helpen met activiteiten
 • Assisteren tijdens de rijlessen
 • Alles leren over het lesgeven, als dat aansluit bij je opleiding
 • Je leert zelfstandig werken, maar ook samenwerken met collega’s
 • Eigen verantwoordelijkheid
 • Er is ruimte om je eigen inzichten te ontwikkelen

Wij verwachten van stagiaires inzet, eerlijkheid, enthousiasme en een open leerhouding. Lijkt het je leuk om stage te komen lopen op Stal Schouten? Neem dan contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Ervaringen van stagiaires

Stagiaire paardenhouderij:

De algemene indruk van stal Schouten is een zeer rustige, nette, georganiseerde manege. Iedereen is daar zeer vriendelijk en behulpzaam. De sfeer is vriendelijk. 

Wat wordt er van je verwacht?  

Een gemotiveerde insteek en graag willen leren is belangrijk.  Je hebt niet veel ervaring met paarden of met rijden te hebben. Verder wordt er verwacht dat je de taakjes uitvoert die aan je worden gevraagd. En dat je iedereen die op stal Schouten komt begroet. 

Wat leer je op stage?

Je leert zelfstandig en zo efficiënt mogelijk te werken. Je krijgt inzicht in de manier waarop er les geven wordt en op welke manier de kinderen dingen geleerd worden. Maar je mag ook meekijken tijdens dierenartsbezoeken, om bijvoorbeeld vragen te stellen aan de dierenarts en zo leer je veel tijdens je stage. 

Persoonlijke ervaring  

Tijdens mijn stage bij Stal Schouten heb ik veel geleerd en heb ik het erg naar mijn zin gehad. Er zijn veel mogelijkheden voor mij om veel te leren en te groeien.  Stal Schouten stopt veel tijd in je als stagiair, ook als je extra uitleg nodig hebt over rij/sport/technische dingen. Dit ervaar ik als zeer prettig. 

Stagiaire dierverzorging:

Stage lopen op Stal Schouten is niet twijfelen, gewoon doen. Hier stage lopen is heel leuk en je doet niet alleen maar klusjes. Wat ga je hier allemaal dan wel doen? En waarom is het hier zo leuk? Dat staat hieronder. 

Als je hier stage komt lopen in de winter, begin je de dag vaak met hooinetten buiten hangen. Dan heeft Annemiek ondertussen de paarden biks gevoerd en ga je de paarden in de paddock zetten. In de zomer zet je de paarden dan op de wei. Als ze allemaal buiten staan, ga je de mest uit de stallen halen en de stallen weer netjes maken. Daarna ga je de stallen opstrooien en ook het water controleren. Als het nodig is ook de waterbakken schoonmaken. Daarna voor de stallen vegen, zodat het weer netjes is. Als er tijd over is, mag je ook paarden poetsen.

Tussen de middag weer hooinetten voeren en even een rondje mest ruimen. In de winter moet je ook mangels en wortels schoonmaken, maar in de zomer niet. In de middag ga je mee helpen met op- en afzadelen en meelopen in de les. Aan het eind van de dag ga je de paarden binnenzetten en ze mangel of wortels geven in de winter. In de zomer maak je alles weer netjes en dan ben je klaar. De paarden staan dan nog lekker op de wei.

Waarom is het hier zo leuk?

Het is hier nooit saai en het is altijd gezellig. Als er iets is kan je altijd naar Annemiek toe. Je kan alles vertellen en grapjes maken. De lesklanten zijn ook altijd aardig en gezellig.

Kom hier gezellig stage lopen en leer veel nieuwe mensen kennen en ga met plezier naar je stage toe!

Stagiaire middelbaar onderwijs:

“Als je hier stage wilt komen lopen is er geen dag hetzelfde. Het is supergezellig en er is altijd iets te doen, bijvoorbeeld een paard poetsen.”

“De dagelijkse dingen die je op stage doet: in de ochtend zijn het vaak wat meer klusjes zoals stallen uitmesten, waterbakken bijvullen en schoonmaken als dat nodig is. In de middag help je vaak mee met de lessen.”

Stagiaire van De Wissel:

Mijn stage vind ik leuk, omdat ik veel met de paarden kan werken en dit doe ik heel graag. Als ik een slechte dag heb gehad op school, dan kom ik graag naar Stal Schouten toe. Dan denk ik gewoon helemaal nergens meer aan, zodra ik de paarden zie. Dit vind ik zoooo fijn!

Wat ik allemaal doe op stage op Stal Schouten:

– Mest ruimen in de stallen.
– Waterbakken vullen en schoonmaken in de stallen.
– Opstrooien in de stallen.
– Vegen voor de stallen.
– Hooi-emmers en hooinetten vullen.
– Paarden poetsen.
– Paarden in de zomer naar de wei brengen.
– Mest ruimen in de paddocks.
– Waterbakken schoonmaken en vullen in de padddocks.
– Water vullen op de wei.
– Helpen rondom de lessen.
– Paarden opzadelen en afzadelen.
-Mest ruimen op de wei.
– Afwassen.
– Meelopen in de les.